Gelukkig een nieuw jaar!

Vandaag was het weer één januari.

Iedere 365 dagen maken we er één mee.

Ik doe de jaarovergang nu voor de veertigste keer. Het blijft een beetje een vreemd gebeuren. Er wordt veel aan opgehangen. De top2000 zorgt voor een lange aanloop met steeds beter wordende muziek, maar net zo voorspelbaar als de rest van deze dagen. Met vrienden erbij is het altijd gezellig, maar soms is het een overspannen gezelligheid. Altijd hebben we een oudejaars conference, maar ook die lijkt niet meer waar te maken wat er van verwacht wordt. Jan Jaap van der Wal heeft het m.i. meer dan goed gedaan, maar vandaag weet ik eigenlijk niet meer wat ik gisteren gehoord heb. Het bijbehorende oudejaarslot, levert eveneens alweer traditioneel geen miljoen op. Het vuurwerk ging weer de lucht in, voor miljoenen. We moeten zin hebben in het nieuwe jaar hoor ik bij DWDD en natuurlijk hebben we er allemaal sin an. Het journaal is volgens mij op 1 januari niet te onderscheiden van dat van het vorige jaar.

Voor mij is al het bovenstaande niet belangrijk. Het belangrijkste van deze tijd is voor mij dat het de periode markeert dat we weer meer licht gaan zien, de dagen worden letterlijk langer. Als ik vrij heb, geeft de beschikbare tijd mij het vermogen te reflecteren. Gedachten en ideeen komen ook zonder dat ik dat soms wil op mij af. Het is een tijd om met elkaar weer richting te kiezen. Als het andere is eromheen verzonnen, balast die afleidt van belangrijke dingen, maar vaak is het prettig om afgeleid te worden.

Dat neem ik me dus voor, om me niet meer af te laten leiden door zaken die niet belangrijk zijn. Dat helpt me in de lokale politiek, om mijn werk en thuis bij mijn gezin. In de lokale politiek gaan we niet alle stukken meer lezen, op mijn werk ga ik niet meer iedere bijeenkomst die gepland wordt in mijn agenda automatisch accepteren en thuis ga ik proberen kleine ergenissen te aanvaarden en meer aandacht te besteden aan de hoofdzaken: Jose, Lena, Senne en Birte.

Aanstaande vrijdag het sportcentrum waar ik iedere vrijdag aan cardio fitness doe weer vol. Voor twee weken.

Het wordt een prachtjaar, 2008. Dat wens ik u toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: