Verstening rondom Park Lingezegen

Het is me wat. Nog niet alle partijen hebben de intentieovereenkomst ondertekent om mee te doen aan het Park Lingezegen. Het park ligt tussen Arnhem, Overbetuwe en Lingewaard en moet een groene buffer gaan vormen tegen de verstedelijking. Inmiddels echter vliegen de bouwplannen rondom het gebied ons om de oren. Gelukkig is daartegen ook weerstand. GroenLinks Overbetuwe heeft al een tijd geleden aangegeven dat zij vreest dat het park in de verdrukking komt. Er wordt aan alle kanten geknabbeld aan het Park. Zo heeft Lingewaard aangegeven het park met villa’s te willen bekostigen. Overbetuwe legt nog een tangent aan ten zuiden van het park, die moet natuurlijk bekostigd worden. Nu begint ook de PvdA in Arnhem vragen te stellen. Ze zijn bezorgd over de visie van de gemeente Overbetuwe t.a.v. het gebied. Deels hebben ze boter op hun hoofd. Arnhem wil graag bouwen richting Elst en heeft daartoe een verzoek ingediend bij de gemeenteraad van Overbetuwe. Het ziet er naar uit dat dat plan niet doorgaat. De raad stemt naar verwachting niet in met het opheffen van afspraken over groenzones in het verleden. Daarnaast leven er nog plannen in Arnhem om ten zuiden van Rijkerswoerd richting het park te bouwen. GroenLinks Overbetuwe juicht iedere kritische houding t.a.v. verstening rondom het parkt toe. Consequent zou zijn als de PvdA Arnhem eenzelfde houding aanneemt over de plannen van de gemeente Arnhem.

In onderstaande tekening een schets van het Park

Contouren van het park in regio Arnhem Nijmegen

Contouren van het park in regio Arnhem Nijmegen

3 Reacties to “Verstening rondom Park Lingezegen”

 1. Paul Stein Says:

  Geachte heer Langeveld,

  Jammer dat u niet even de moeite heeft genomen om de vragen via de site van de gemeente Arnhem te bekijken.

  Wij (fractie PvdA Arnhem) hebben het Arnhemse college van B&W namelijk in onze brief ook de volgende vragen gesteld:
  – Bent u met ons van mening dat naburige gemeenten met elkaar in overleg dienen te zijn over ruimtelijk ontwikkelingen nabij de gemeentegrens?
  – Zijn er in Arnhem ruimtelijke ontwikkelingen (bijvoorbeeld bijstelling bestemmingsplan Schuytgraaf) waarover met de gemeente Overbetuwe overleg wordt gevoerd?

  U ziet dat we ook oog hebben voor de Overbetuwse kant van de zaak….

  Paul Stein
  Raadslid PvdA Arnhem

 2. mickellangeveld Says:

  Geachte heer Stein,

  In het bewuste artikeltje op de website van PvdA Arnhem(www.arnhem.pvda.nl) heb ik nog wel lopen zoeken naar de bijlage waar over wordt gesproken. Die kon ik niet direct vinden. Een link zou aangenaam zijn geweest. Overigens gaat u in uw reactie niet inhoudelijk in op de door mij gestelde vragen. Wat vind de PvdA in Arnhem van uitbreidingen in zuidelijke richting van zowel Schuytgraaf als Rijkerswoerd?

  Overigens hoeft u niet bang te zijn dat de toekomstvisie + van de gemeente Overbetuwe leidt tot roodzones in het Park. De schets in de toekomstvisie plus heeft vooral tot doel dat het westen van onze gemeente groen blijft en dat grootschalige woningbouw wordt geconcentreerd in het oosten Het college bezweert ons keer op keer dat binnen de grenzen van het Park geen woningbouw zal plaatsvinden. Echter zonder erbij te vertellen dat er met die grenzen nog wel eens geschoven wordt.

  Mickel Langeveld
  Raadslid GroenLinks Overbetuwe

 3. Paul Stein Says:

  Geachte heer Langeveld,

  Voor de wijk Rijkerswoerd liggen er op dit moment geen plannen in de richting van Park Lingezegen. Wat de wijk Schuytgraaf betreft is er een wijziging van het bestemmingsplan in de maak. Wij zullen ons oordeel over dit plan vormen zodra wij het plan door het college van B&W krijgen voorgelegd. De zorgen van de raad van Overbetuwe zijn ons bekend en zullen wij in onze overwegingen meenemen.

  Met vriendelijke groet,

  Paul Stein
  Raadslid PvdA Arnhem


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: