Twittermania

Zit jij al op twitter? Nog niet? #fail. Kom ook kijken hoe wij dat doen. Je kunt het doen #penw of in de #dezetreinkanzoveelbeter. Als je weer eens stil staat. Iedereen doet het! Iedereen? Nou bijna iedereen. RT @FemkeHalsema ruzied met @DiederikSamson. Je hebt het nieuws gemist voor je er erg in hebt 🙂

Een voorbeeld van Twitter “slang”. Toch kan twitter een leuk communicatiemiddel zijn in verkiezingstijd. Jaap de Bruin, campagneleider van GroenLinks, gaf er een lezing over bij #openkoffie. Interessant om te zien hoe het wel en niet gebruikt moet worden en wat toepassingen zijn.

Twitter is interessant om nieuws te vergaren uit je omgeving. Zelf ben ik wonend in de regio Arnhem Nijmegen geabonneerd op: @omroepgld; @elstgld; @De_pers; @NUNL.

Verder probeer ik zoveel mogelijk lokale bewoners te volgen. Deze contacten helpen als je iemand zoekt met kennis in je omgeving. Verder landelijk politieke kopstukken, mensen uit mijn politieke achtergrond, lokale politieke enthousiastelingen, mensen die iets weten over social media, en tenslotte een groep mensen die je zomaar toevallig tegenkomt en die je bevallen.

Twitter is ontvangen als het om nieuws en informatie gaat.  Zenden als het gaat om wat je bezighoudt. Heb je dit aangekeken dan wordt het tijd om de interactie te zoeken. Je merkt dat een paar snelle tweets over en weer voor een verdieping van het beeld van de ander zorgt.

Het leert je bondig formuleren. Essentie te vatten in enkele woorden. Een tweet is maximaal 140 tekens. In verkiezingtijd worden je tweets ook verspreid via www.volgdeverkiezingen.nl.

Twitter is een open standaard. Rondom twitter zijn een aantal interessante toepassingen ontwikkeld. Onderstaande lijst is niet compleet, hoor het graag als je interessante aanvullingen hebt. De tools zijn over het algemeen pas interessant als je al enige tijd twittert, maar laat je dat er niet van weerhouden een kijkje te nemen:

 • Meer inzicht in je twitternetwerk (en dat van anderen) via mentionmap. Ook een grafisch weergave is te vinden bij Twitnest, wie van jou andere vrienden kennen jouw vrienden. Erg cool, lol!
 • Een hoop statistische informatie en een waarde die de invloed van je tweets aangeeft in Klout. Ook Twittergrader geeft je een cijfer, maar niet veel meer dan dat. Beter is weer Twitterlyzer, heeft wat weg van Klout.
 • De financiële waarde van je twitteraccount… vraag me niet hoe ze dat bepalen met TweetValue. $76 maar via TwitterAccountant $231,62
 • Een soort van goudengids om op onderwerp twitteraars te vinden, vooral Engelstalig Twellow.
 • Genereer een lijst met woorden waar je veel over twittert (kan confronterend zijn Pas op!. TweetCloud
 • Je tweets in boekvorm: Tweetbook
 • Hoe ontwikkeld zich het aantal volgers en gevolgden zich. Zie het op TwitterCounter.
 • Nog meer statistieken met een wel erg toepasselijke naam: TweetStats
 • TwitterAnalyzer heeft een mooie look&feel

Bovenstaande toepassingen zijn vooral onderdeel van de hype. Ze zijn niet de essentie van twitteren. Dat moet je meer zien als een interactieve radio. Er komen berichtjes voorbij en je kunt wat terugzenden. Wist u al dat Marcouch niet gekozen was? Rond 22.00 was op Twitter duidelijk dat er wat aan de hand was….

Met dank aan @bertbeentjes

is getekend

@mickellangeveld

t b

Eén reactie to “Twittermania”

 1. Huub Says:

  mooi stukkie )


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: