Avondklok, stoere taal en speelveldjes

Jongeren in aanraking met Justitie?

Jongeren in aanraking met Justitie?

Soms wordt je het vinden van een onderwerp wel erg makkelijk gemaakt. Na Rotterdam, Nijmegen en Utrecht (en Goma) heeft nu ook Elst zijn avondklok. Wie tussen 22.00 uur en 8.00 uur het speelveld op de Prinsenhof betreedt riskeert een boete. Na de loktiener spreekt Overbetuwe opnieuw stoere taal als het gaat om jongerenbeleid.

Strikt genomen is er geen sprake van een avondklok. Een avondklok stelt dat een groep mensen (klein of groot) zich binnenshuis moeten bevinden op een bepaald tijdstip. Er is eerder sprake van een samenscholingsverbod, maar ook dat is stoer genoeg om te passen binnen het beleid. De gemeente heeft één en ander samen met buurt, politie en het jongerenwerk besloten om de overlast in de buurt te verkleinen. “Het gaat om een proef, speelveldjes leiden tot overlast in Overbetuwe”.

Als dat niet helpt kan de gemeente nog overgaan op een verblijfsontzegging en eventueel kan een echte avondklok worden gesteld waarbij een specifieke groep jongeren verboden wordt om op bepaalde tijdstippen buiten te zijn. Ik ben benieuwd wanneer men zijn toevlucht gaat nemen tot repressieve actie: het hinderlijk volgen van overlast veroorzakende personen.

Het is echt wel leuk in Overbetuwe hoor, al denk ik soms dat voor jongeren in onze gemeente dat anders geldt.

Het bericht roept weer eens meer vragen op dat het antwoorden geeft. Tijd om het college aan de tand te voelen.

Eén reactie to “Avondklok, stoere taal en speelveldjes”

  1. Pascale Rademakers Says:

    Ik begrijpje reactie wel, want natuurlijk moet er ook wel een plek voor de jongeren in deze gemeente zijn. Maar wanneer ik elke ochtend als ik mijn dochter naar school (Meander Driel) breng over een speelplein loop waar jongeren de avond ervoor feest hebben gevierd waardoor het plein bezaaid is met afval en stukgegooide flesjes kan ik ook begrip opbrengen om het terrein dan maar af te sluiten. Nu moeten concierge en soms ook leerkrachten de boel opruimen terwijl die ervoor zijn om het onderwijs te verzorgen. Afgelopen week is er op verzoek van school een afvalbak bijgeplaatst zodat de kletsende jeugd geen 30 meter, maar 5 meter naar de afvalbak hoeft te lopen. Nu maar hopen dat ze deze ook gaan gebruiken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: